tisdag 29 april 2008

Farfarsmamma!!


En detalj från tavlan i förra inlägget!!!


En av de vackraste bilderna jag vet är bilden på min Farfarsmamma-PettersAnna- tillsammans med sina två pojkar Olle och AndersLeonard( dog år 1899)-.året innan min farfar Anders blev född.

Min farfar fick alltså samma namn som sin bror som dog året innan. Kuriosa är också att pojkarnas pappa dog januari1900 och min farfar blev född i juni 1900.


Sorgligt kan man tycka men intressant vetande om sin släkt så här i efterhand.

Hela Halva släkten.


Tänkte visa en tavla som jag har gjort för många år sedan.
Jag gjorde ett collage av gamla köpebrev och bouppteckningar jag hittade i huset när vi köpte vår gård,gamla foton av min släkt,snörstumpar,spetsbitar mm och satte allt i ett gammalt fönster som jag tagit av färgen av.

En ny människa!

Känner mig som en ny människa! - har tagit mig tid att få helkroppsmassage och fotvård idag! vilken känsla --att få bry sig om sig själv och unna sig lite extra lyx för en liten stund i vardagen!!! Så Tack alla mina vänner som jag fått denna present av när jag fyllde 40!! Ni är guld värda!!!! Kramar. L

lördag 26 april 2008



Nya fräscha saker i butiken!!


Har sytt en massa fräscha nya saker- kuddar, påsar till bra å ha´saker,dofthjärtan mm .Det är så kul att sy!!!!! Har inte andvänt min sömnads utbildning se´n jag gick i skolan --bara sytt enklaste gardinerna.
Tycker det är det är kul att måla men -har man målat i 25 år så börjar även det bli ganska lika!Det har också kommit en del nya saker till affär´n !! Kolla kul lyktor i cement o glas med inskription Tro,Hopp o Kärlek !! Kul eller!!!!

torsdag 24 april 2008


Det är ur KAOS skapande föds!!


Javisst... det passar mig perfekt så känns det just nu hos mig --KAOS!! - och mitt ibland detta finns jag skapande.

I köket står symaskin och en massa tyger och spetsar , i snickarboa´ligger en massa halvsågade träsaker, och i ateljen finns ytterligare en massa till hälften grundmålat!!!

Jodå det finns en del färdiga saker också. Har sytt en massa dofthjärtan,tygpåsar och kuddfodral med motiv.Och i affär´n finns en del målat klart men mer ska det bli till nästa helg då jag ska på Rättviks marknad och sälja. Och det konstiga är att- ju mer jag har på gång desto roligare är det.

lördag 19 april 2008

Du vet väl om att ..........!!!!!!!!


Vårkrans av tulpanlökar!!



Äntligen vår även här!!!!

Har jobbat idag ganska lugnt men det är ju marknad i sta´n --så det sväljer väl en del folk! Eftermiddagen ägnades åt plantering av mina hinkar, Gud va´skönt- nu blev det äntligen lite vår hos oss!! Visst är det helt underbart när våren börjar kännas-har planterat lite hinkar och krukor . Nej nu ägnar jag kvällen åt att träffa goda vänner-grannar och dricka lite rödvin !! Det Ni är mitt liv och mitt livs njutning!!!!!!

fredag 18 april 2008


Vår snart så!!!!!!!

Ja snart så är det vår även här i mitten av Dalarna- vårvindarna har friskat idag-- och jag har köpt hem vita penseér så imorgon så ska det planteras och fixas i trädgården!!!! Har söndagen på mig också ,köpte murgröna och bellis också få se vad det blir... Ska visa lite bilder i morgon!!!!

onsdag 16 april 2008


Feber och sjuk!!!

Jaha , så var det dags även för mig!! trodde in i det längsta att jag skulle klara mig--men icke.

Det är ju klart när nästan alla på jobbet redan har legat i feber eller någon form av maginfluensa och även mina barn var hemma förra veckan med feber och ont i huvudet -så slog den ju till även på mig .

Men som vanligt så kommer det ju ganska olägligt- har en himla massa som ska göras klart till marknader jag ska ut på.

Så här jag har legat framför TV:n(vilket är ovanligt när det gäller mig) och passat på att titta på Ingenting!!!! finns inte många program att se fast man har hur många kanaler som helst. Kan inte förstå folk som sitter vid TV:n mest hela tiden -För vad tittar de på ??????? Nej Tacka ´vet jag Radio Dalana dom kan dom !!! Kram.L

lördag 12 april 2008



Violer och porträttbyst!

Visst är dom vackra! violerna som är en av mina favoritblommor.

En liten blygsam viol som har de stora möjligheterna såväl inne som ute .Lätta och vackra att bara ha i kruka inne -planterar man dem ute i kruka så sätt dem gärna nära en kant och de bildar revor som hänger och bildar "stora "tuvor i krukan!!

Har tagit fram porträttbysten som jag fyndade på auktion för två år sedan, betalade endast 20:-för" något" som ingen ville ha. Typiskt mig ! Har stått på auktioner sedan jag var 7 år och nästan aldrig kommit tomhänt från någon auktion- alltid har jag haft något "litet fynd" med mig hem!!!!!! På min första auktion som varade 2 dagar köpte jag ett Stjärngossepar i porslin som jag fortfarande har kvar -jag tror att jag betalade 2 kr för detta ! Det värsta min pappa vet är gamla saker- så så länge jag bodde hemma var mina auktionsrundor varje helg hans stora fasa!!!!

fredag 11 april 2008

Inspiration!!!

Tänkte visa lite inspiration från en av mina leverantörer! Ib Laursen En dansk firma med mycket kul inredning.Har den dansk lantliga stilen som huvudtema. Hoppas du får inspiration!!!! Kram .L

tisdag 8 april 2008


Nästan som TV!!!

Hemma hos oss är det just nu nästan som TV-Ja som alla inredningprogram i konstig kombination!!

På övervåningen går M lös som värsta "snickar Matte" (i Bygglov) håller på att dela av halva övervåningen till två mindre nya rum åt tonåringarna.

På nedervåningen går jag själv lös som (Lolo Carter i Äntligen hemma) och inreder nya hyllan + målar stolar i köket-
--- och som om inte det var nog började det lukta vitlök i vårat kylskåp för några dagar sedan ( börjar likna "snusk"programmet Städakuten som går på onsdagar , som alla på jobbet talar om men som inte jag har sett)!!

--har letat och tittat vad det kunde vara som luktade - så i morse tog jag "tjuren vid hornen" och städade och torkade ur kylen.

Och jodå långt in bakom vinägerflaskorna låg den lilla "luringen som luktade -- en väl utväxt vitlök som sett sina bästa dagar!!!!! Okej det var inte kanske så illa som programmet men ett par dressingflaskor hade väl gjort sitt och M:s Arme´mat korv o vita bönor med utgångsdatum 2004 gick ut i sopen ;-) !!!!
Bilder på nya hyllan och stolarna kommer snart!! Kram.L

fredag 4 april 2008


Vitsippor redan?????

Vitsippor redan???-- kan man undra?- ja på Önskehuset.
Fejk säger min dotter , men ganska naturtrogna tycker jag. Visst jag jobbar med blommor varje dag! men just nu känns "sidenblommor" ursäkta uttrycket, - ganska äkta och inte alls lika fejkade som för ungefär 5 år sedan.

Och visst det finns fortfarande sidenblommor som ser ut att komma från Mars eller liknande och vissa som "missbrukar" fejkade blommor Exempelvis -fuchsior eller pelargoner som står framme året runt!!!!!!!!!!!!
Men i vissa sammanhang kan "sidenblommor" fylla en bra funktion!!!!!!

Och jag kan säga de här vitsipporna måste du "känna på" föratt förvissa dig om att de är!! "fejk"!!!!!!!!!!!!!!! Kramar L

torsdag 3 april 2008

Tavlan såld!

Oj,vad kul!!!
Tavlan -Alidas sommaräng blev såld på konstutställningen.
Det är det som gör att man vill fortsätta i sitt konstnärsskap- jag blir glad och tycker att det är kul att någon gillar det jag gör. Det gör att drivkraften blir större att förverkliga fler av mina ide´er.

Det här är skoj!!!!!!!!!!!!!!!!

tisdag 1 april 2008


Hänga tvätt!!

Visst är det härligt när våren kommer - ja jag kände den igår.

Passade på att hänga ut nytvättade lakan och täcken-------- och Oj det är till och med roligt att både tvätta, hänga, och ta in dem med den där härliga vårluften .

Konstigt är det också med dofter- det bästa jag vet är den där surt doftande gräsmattan på våren -den doften får mig att tänka på min bästa kompis A-L när jag var liten.

På deras gård var det alltid lerigt och blött och för att ta sig över gården fick vi gå över på plankor . Det är vår det!!! A-L ha´de´ifall du läser!! - och alla ni andra läsande också!!!