söndag 26 oktober 2008

Renovering och nya saker till butiken!!


Även fast det inte händer så mycket här på bloggen så händer det saker här hemma.


Vi eller rättare sagt M håller på och riva ner gamla väggar och regla och bygga nytt sovrum till oss på övervåningen. Inte blir det stort inte,men det är då bättre än att sova på madrass på golvet vilket vi snart har gjort i 10 månader.Gissa om min rygg är trött!! :-(
Vill att det ska bli klart till första advent - så det är bara att jobba på.

Förra veckan kom det in lite nya saker till butiken från den danska firman IB Laursen


Hängare för vackra kort eller bilder


Nya lyktor i zinkplåt, Adventsljus med siffrorna1234 på,
vändbara griffeltavlor i återbruksträ -riktigt shabby


Burar att sätta ljus eller blomma i.

Själv har gjort lite nya saker. Vackra romantiska nyckelskåp.


Dekorerade tändsticksaskar i romanstisk shabby chic stil.

torsdag 16 oktober 2008

Pyssel och Inspirationskväll


På onsdag kväll hade jag inspirationskurs här på gården i mitt växthus.



Tio glada och pysselsugna tjejer kom till mig och band kransar och hjärtan.Det är jättehärligt och se hur mycket som kan skapas på en kväll! Några hade provat på förr och några hade aldrig gjort en krans tidigare - och resultatet!!!! Helt enkelt strålande,jättevackra.





Och jag tror nog att alla var ganska nöjda efter pysslande och fika till tio på kvällen.

tisdag 7 oktober 2008

Utmaning antagen!!



Hoppsan var visst ljusår sedan senaste inlägget-har inte haft tid!!! Det har varit full produktion av saker inför Solvarbo och Rättviks marknad.
Måndagen ägnade jag åt att bara slöa och städa lite i trädgården med mycket annat som helt klart ligger "lite" efter här hemma. När jag läste lite bloggar och kommentarer idag efter jobbet upptäckte jag att Eva-Mari med bloggen Målargården skickat mig en utmaning : Mina bästa möbelrenoveringar och så klart tänkte jag anta utmaningen, har tyvärr inte så mycket bilder så där före och efter men lite kan jag nog visa (en del har jag nog visat tidigare).



Tidigare har vi haft ekstolar som egentligen hör till en hel möbelgrupp i köket.
Men i våras avslutade jag projektet med att göra klart fyra gamla stolar sopm stod i huset när vi flyttade hit och så här blev resultatet före och efter.(Ps det "jättevackra" bordet ska också fixas före jul!!!!)



Här är resultatet som jag nog är mest nöjd med borttagning av färg samt klädning av sitsarna på våra två kyrkbänkar på altanen har tyvärr ingen förebild men dom var mörkgråa och inte klädda på sitsarna.


Stolen som jag klädde om till vår dotters nya rum blev riktigt bra om jag jämför med vad jag startade med (tyvärr ingen bild före där heller).
Hade tyvärr inget mer att visa ,men är snart igång med att måla om vår dubbelsäng och jag lovar att visa bilder från den renoveringen. Tänkte givetvis skicka Utmaningen vidare till dessa fyra Smultronstället, Mitt vita lantliv,Leva på landet, Rosenfröjd, som jag tror är ena riktiga hejare på renovering. Tjingeling och ha en bra vecka! Kramar Laila